Koningin Wilhelmina Boulevard 4, 2202 GR Noordwijk | Tel: +31 (0)71-3612253 | Lees hier onze 1,5 meter maatregelen

Leiden

Deze stad straalt al in de naam allure uit. Veel studenten vertrekken naar Leiden om te studeren aan de bekende universiteit. Maar de stad verdient tevens een bezoek om zijn fijne sfeer en bijzondere en historische bezienswaardigheden, zoals de 35 hofjes en authentieke molens. Vooral de bekendste gracht Rapenburg wordt drukbezocht. Na het uitkomen van de film Soldaat van Oranje, die zich in Leiden afspeelt, kwam de stad in de spotlight te staan en zagen mensen dat een bezoekje aan de stad de moeite waard is. Lekker winkelen op koopzondag of op koopavond? 

Winkelen

Leiden beschikt over een groot aanbod van bijzondere winkels in een sfeervolle setting en is daarom erg geschikt voor een dagje shoppen. Natuurlijk zijn bijna alle landelijke ketens vertegenwoordigd, maar het zijn juist die speciaalzaakjes in kleine straatjes en steegjes in het historische centrum die het shoppen zo leuk maken.

Restaurants & cafés

Om Leiden echt te leren kennen, moet je eigenlijk langer dan één dagje blijven. Leiden heeft een keur aan gezellige en comfortabele hotels en Leiden telt honderden restaurants, eetcafés en kroegjes. Alle denkbare keukens zijn vertegenwoordigd en in iedere prijsklasse is er wat te vinden. 

Musea

Leiden heeft fantastische musea. Meesterwerken van Rembrandt en Lievens, dinosaurusskeletten, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Monumenten

Leiden telt bijna 2800 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Eigenlijk is de hele binnenstad van Leiden één monumentaal centrum. De afstanden binnen de singels zijn klein zodat een wandeling langs de meest in het oog springende monumenten absoluut de moeite waard is! 

Parkeren

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in één van de vijf parkeergarages of één van de zeven parkeerterreinen. Parkeer je jouw auto bij parkeerterrein Haagweg dan brengt een cityshuttle je binnen een paar minuten (gratis) naar de binnenstad.

Parkeerterrein Haagweg Het grootste parkeerterrein van Leiden ligt aan de Haagweg en functioneert als een volwaardig transferium. Z Parkeer je jouw auto bij parkeerterrein Haagweg dan brengt een cityshuttle je binnen een paar minuten (gratis) naar de binnenstad.

Parkeergarage Centrum Morspoort

De Morspoortgarage is de nieuwste parkeergarage in Leiden. Het tarief is € 2,- per uur (€ 1,- per uur van 21 tot 7 uur) en het derde uur is altijd gratis. Parkeer op loopafstand van het centrum