Koningin Wilhelmina Boulevard 4, 2202 GR Noordwijk | Tel: +31 (0)71-3612253 | Lees hier onze 1,5 meter maatregelen

Noordwijk

Wandel- en fietsroutes 
Weer of geen weer: de paden op, de… duinen in. Trek eropuit en ontdek hoe mooi de duinen en de natuur in en rondom Noordwijk zijn. Verschillende routes zijn in kaart gebracht en gratis verkrijgbaar bij het Visitor Center Noordwijk. In het Visitor Center en het gemeentehuis kun je de gratis kaart Natuurlijk Noordwijk afhalen, dé kaart met alle natuurgebieden in en rondom Noordwijk.

Ontdek deze prachtige streek via het Wandel- en fietsnetwerk Bollenstreek. Dit is een netwerk van bestaande en nieuw ontwikkelde wandel- en fietsroutes in de Bollenstreek. Je kunt nu over paden langs kleurige bollenvelden en groene weilanden lopen of fietsen en de veelzijdige Bollenstreek nog beter ontdekken.

Het Wandel- en fietsnetwerk Bollenstreek werkt met een knooppuntsysteem. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen wandelpaaltjes of fietsborden met deze knooppunten u de weg van knooppunt naar knooppunt.

Download hier de knooppuntenkaarten voor wandelen en/of voor fietsen.

Fietsen met een ATB (All Terrain Bike) doe je niet op asfalt maar vooral op zand, gras of modder. Je fietst in een onregelmatig gebied, voortdurend heuveltje op en heuveltje af. Liefst in een mooi natuurgebied. En laat Noordwijk dat nou net in ruime mate hebben. Voor de sportieve recreant is een ATB route aangelegd. De route is geweldig en loopt dwars door bos en duin. De hoogteverschillen zijn niet per se groot maar op sommige stukken wel wat steil. De route is daardoor niet al te zwaar maar technisch wel moeilijk.

 

STRAND

De Blauwe Vlag
Noordwijk heeft De Blauwe Vlag. Het internationaal kwaliteitslabel dat jaarlijks wordt toegekend aan badplaatsen die zich inzetten voor een schone, milieuvriendelijke én veilige zwemomgeving. De Blauwe Vlag betekent dat er is gekeken naar onder andere de zwemwaterkwaliteit, de sanitaire voorzieningen, de voorzieningen voor mindervaliden en de kwaliteit van het strand.

QualityCoast
Ook heeft Noordwijk het Europese keurmerk QualityCoast. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan internationale kustplaatsen die bijzondere inspanningen hebben geleverd op het gebied van toerisme en milieuzorg, voor het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed.

Duindamse en Langevelderslag
Noordwijk aan Zee kent eigenlijk verschillende stranden: de stranden aan de noord- en zuidboulevard, en de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen. Door hun ligging hebben zowel de Duindamse- als de Langevelderslag een heel andere sfeer dan de stranden aan de beide boulevards nabij het centrum. De strandafslagen zijn omgeven door natuur, duinen en rust. De Duindamseslag is alleen bereikbaar via een loop-/fietspad door de duinen. Aan het einde van de Langevelderslag ligt St(r)andplaats Nederzandt, dat wel bereikbaar is met de auto.

Strandregels
Het ruim 13 kilometer lange strand van Noordwijk is vrij te betreden, maar er gelden wel regels om een zo aangenaam mogelijk verblijf voor iedereen te garanderen en het strand van Noordwijk schoon te houden. Bekijk een overzicht van de regels

Jutter strandstoelen
Ook mensen die minder goed ter been zijn, kunnen het strand op. Het hele jaar door zijn ‘Jutter’ strandrolstoelen kosteloos beschikbaar. Deze zijn geheel van kunststof, hebben zachte, brede luchtbanden en zijn bestand tegen zeewater zodat ze een stukje in zee kunnen. Van april tot september zijn deze strandstoelen te reserveren via de strandpaviljoens Take2, Alexander Beach Club, De Klink, Koele Costa, De Zeespiegel en Nederzandt. Gedurende de winterperiode (medio oktober t/m maart) zijn ze te reserveren bij de heer C. Imthorn, telefoon: +31 (0)6 – 20 43 11 18.

 

SHOPPEN

Shoppen pal aan zee of in de historische kern.
Combineer je dagje zee en strand met een paar uurtjes shoppen in de veelzijdige Hoofdstraat, de winkelstraat van Noordwijk die praktisch aan het strand grenst. Lekker winkel in en winkel uit lopen: Noordwijk is een uitstekend shopdorp. Je vindt er veel modewinkels op het gebied van schoenen, wonen en kleding. Nieuwe hippe bikini nodig? Natuurlijk kun je er ook terecht voor de nieuwste badmode.

Trek in een versgebakken visje, goed BBQ vlees en verse groenten? Neem dan eens een kijkje in de gezellige Kerkstraat in Noordwijk Binnen. Parkeren is hier heel gemakkelijk. En je bent hier midden in de historische kern van de badplaats. Zeker een bezoekje waard!

Shopping Paradise.
Binnen en Aan Zee hebben ieder hun eigen uitstraling en een gevarieerd aanbod aan winkels. Met zijn bonte verzameling aan boetiekjes en speciaalzaken grenst de Hoofdstraat bijna direct aan het strand.

Openingstijden Winkelcentrum ‘Hoofdstraat’
Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 09.30 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur