Koningin Wilhelmina Boulevard 4, 2202 GR Noordwijk | Tel: +31 (0)71-3612253 | Lees hier onze 1,5 meter maatregelen

Noordwijkse strand

De Blauwe Vlag
Noordwijk heeft De Blauwe Vlag. Het internationaal kwaliteitslabel dat jaarlijks wordt toegekend aan badplaatsen die zich inzetten voor een schone, milieuvriendelijke én veilige zwemomgeving. De Blauwe Vlag betekent dat er is gekeken naar onder andere de zwemwaterkwaliteit, de sanitaire voorzieningen, de voorzieningen voor mindervaliden en de kwaliteit van het strand.

QualityCoast
Ook heeft Noordwijk het Europese keurmerk QualityCoast. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan internationale kustplaatsen die bijzondere inspanningen hebben geleverd op het gebied van toerisme en milieuzorg, voor het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed.

Duindamse en Langevelderslag
Noordwijk aan Zee kent eigenlijk verschillende stranden: de stranden aan de noord- en zuidboulevard, en de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen. Door hun ligging hebben zowel de Duindamse- als de Langevelderslag een heel andere sfeer dan de stranden aan de beide boulevards nabij het centrum. De strandafslagen zijn omgeven door natuur, duinen en rust. De Duindamseslag is alleen bereikbaar via een loop-/fietspad door de duinen. Aan het einde van de Langevelderslag ligt St(r)andplaats Nederzandt, dat wel bereikbaar is met de auto.

Jutter strandstoelen
Ook mensen die minder goed ter been zijn, kunnen het strand op. Het hele jaar door zijn ‘Jutter’ strandrolstoelen kosteloos beschikbaar. Deze zijn geheel van kunststof, hebben zachte, brede luchtbanden en zijn bestand tegen zeewater zodat ze een stukje in zee kunnen. Van april tot september zijn deze strandstoelen te reserveren via de strandpaviljoens Bubbles, Alexander Beach Club, De Klink, Koele Costa, De Zeespiegel en Nederzandt. Gedurende de winterperiode (medio oktober t/m maart) zijn ze te reserveren bij de heer C. Imthorn, telefoon: +31 (0)6 – 20 43 11 18.